Det är inte hans fel att du inte får orgasm

I fredags publicerades Emelie Roslunds artikel Varför bryr sig så få killar om tjejers orgasmer? Hon skriver at ”heterosex är en av de mest ojämställda upplevelser jag varit med om i hela mitt liv” och för männen att ”prestera fram en orgasm hos den [kvinnan] de ligger med, eller i alla fall ett försök till en, skiter de i”. När hon frågade män i sin omgivning om varför det är så såg de helt oförstående ut. Tvärtom hävdade de att de skulle kunna ”kliva över lik för att få en kvinna att bada i sina egna fontänorgasmer.” Roslunds slutsats var att män måste anstränga sig mer för att ge kvinnor orgasm och att om de inte vet om hon har kommit eller inte bör de fråga.

Det här synsättet reproducerar bilden av kvinnan som passiv mottagare för mannens lustar. Han får fritt styra hur sexet ska gå till och om hon har tur kanske han tillfredsställer henne också. Men hon ansvarar inte för att tala om på vilket sätt hon vill ha sex och hur det blir skönt för henne.
Nog vill de flesta män tillfredsställa sin sexpartner och som hon själv nämnde känner de av prestationskrav. Fast på fel sätt. De är oroliga för hårdheten på sin kuk och för att komma för fort. Tyvärr är det alldeles för många män som tror att bra sex centrerar kring vad de gör med sitt könsorgan. Som om bara de trycker in sin trollstav i henne så kommer magi att ske. Det är ju sällan så och få kvinnor känner att det här är tillräckligt för att få dem att nå några höjder. Kvinnans känsligaste område, klitoris, sitter ju som bekant i de yttre delarna och stimuleras därför för de flesta inte så enkelt av kukifitta-sex. Och om du inte poängterar detta kommer han fortsätta att leva i sina villfarelser. Jag vet inte hur många killar som har tittat förvånat på mig när jag säger att samlaget i sig är sekundärt för min njutning. Det är bara sorgligt.
Det är inte konstigt att män nojar om både de själva och kvinnan de ligger med förväntar sig att det är upp till honom att ansvara för båda deras njutning. Istället för att lägga mer prestationskrav på män tills de blir närmast impotenta, förmedla på olika sätt med din kropp och i ord vad du tycker är skönt. Tala om hur du vill ha det. Gör som du skulle göra när du solosexar. Det är helt okej, förmodligen till och med hett för den andra personen, att du smeker dig själv eller ta fram en klitorisvibrator under tiden som du har sex med någon annan. Roslund skriver att hon har haft sex i ett decennium. Vid det laget lär hon veta vad hon går igång på och vad hon vill ha (och om inte är det hög tid att ta reda på det). Visa det då. Ligg inte på sätt du inte vill ligga på.
Om han  fortfarande inte bryr sig? Dumpa honom.
Annonser

En reaktion till “Det är inte hans fel att du inte får orgasm

  1. Garman

    Sant kvinnor måste ta ansvar men det är lättare sagt än gjort, för män är inte lika macho som man kan tro i debatten. Vi är ofta oroliga och även hos oss finns det i det undermedvetna att det är något ”syndigt” vi håller på med, så det gäller att få det avklarat så snabbt som möjligt innan någon kommer på en, sen kan man återgå till fotboll som ju är socialt acceptabelt. Män är även mer primitiva, vi kan sällan få fler sädesavgångar än ca 3 per dygn och vi nöjer oss för det mesta med 1, medans kvinnor ju är mer sofistikerad och kan få näst intill oändligt många orgasmer efter varandra, vilket få män känner till. Även vi är outbildade och fördomsfulla och visst oron och rädslan att synda framkallar aggressivitet hos ett antal av oss som gör att vi beter oss oförlåtligt.
    Kvinnors frihet är det enda som egentligen kan ge män frihet att vara människor inte djur

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s